«De er teknologisk overlegne og vet hvor smerten sitter»

Da jeg var i tenårene var en av de mest populære filmene for oss som ikke var helt tørre bak øra «Nerdenes hevn». En film som plasserte en gjeng med nerder i førersetet når det kom til kampen om popularitet, og ikke minst damer og status.

Virkelighetens «Nerdenes hevn» er i ferd med å etablere en verdensorden som kan hacke alt fra politiske valg til de rikes skulte formuer og der andre finner begrensninger i forsvarssystemer, så finner nerdene rom for å leke katt og mus bak de samme murene.

Når WikiLeaks når nå oppfordrer til hacking av Donald Trump, og hans skattepapirer så kan du regne med at det vil igangsette en kjedereaksjon av angrep mot den kontroversielle presidenten.

De samme mekanismene som sørget for at Panama Papers først så dagens lys, at Hillary Clintons e-mailer havnet på avveie og at valget i USA ble beskylt for å være påvirket av russerne vil trolig også kunne velte en president som så til de grader har bygget sin profil og posisjon på det vi i skolegården kalte splitt og hersk.

I hacker universet er det nemlig ingen grenser for hva man kan få ut på hvem som helst, og er det noen som er utsatt i så måte så er det mannen med hentesveisen.

Om vi fortsetter å snakke om «nerdenes hevn» som et begrep for kriminalitet, manipulering og politisk spill som benytter teknologi og hacking som virkemidler så er bildet så stort og omfattende at det ikke er en samfunnsinstitusjon som ikke er utsatt.

Hva så med politiske valg her hjemme tenker du kanskje? Hva så med avgjørelser og infrastruktur her i nord, kan den og hackes eller påvirkes? Ja, selvfølgelig kan den det er mitt svar og den største grunnen til bekymring er det samme som jeg oftest hører fra folk som har blitt svindlet eller hacket.

«Hvorfor skjer dette med meg. Jeg har jo ingenting å skjule»

Svaret er at i informasjonsteknologiens tidsalder er vi alle besittere av informasjon og informasjon av rett type er verdt sin vekt i gull. Enten du forstår det selv eller ikke. Det er derfor informasjonstyveri, ID-svindel og overtakelse av digitale profiler er så god butikk.

Det handler om å sette sammen puslespillbiter for å ta kontroll og i det spillet er vi alle utsatt. Enten vi er Kong Salomon eller Jørgen Hattemaker.

0 comments on “Den nye maktfaktoren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: