Livsstil Personlig

Heia Tufte

Noe av det mest fantastiske som har skjedd for folkehelsen de siste årene er alle de flotte «Tufteparkene» som har poppet opp rundt i Norge, og derfor har jeg lyst til å fortelle hvorfor jeg som Osloborger trykker disse parkene litt ekstra til brystet.  Det handler om en kombinasjon av hjerte og hjerne.

Over en årrekke nå har vi nordmenn fått et stadig bedre tilbud på treningsstudio siden, men det å måtte ha et betalt medlemskap for å ta vare på seg selv er ikke et hinder alle har mulighet til å forsere. Når Tufteparken med en kombinasjon av flott beliggenhet, og smarte egentreningsapparater finner veien til bykjernen så kjenner jeg at det kribler i magen.

Trening med egenvekt ved lett tilgjengelige parker er genialt, og der på et sett også en forlengelse av en god norsk tradisjon.

Mitt mål for året er å klare og lage et «Human Flag». Øvelsen trenger jeg på i Tufteparken og triksets gjennomføring finner jeg inspirasjon og motivasjon til å gjennomføre på Youtube.

Vi nordmenn har jo en tradisjon for å bruke naturen, og det naturlige element til trening, og nå kan selv en tur i parken, få et element av styrketrening. Den samme turen kan gi mulighet for godt vennskap, gode samtaler og gratis hygge under solen, og selv om gråværet henger over oss kan ingenting konkurrere med det å trene ute.

Jeg besøker min lokale park noen ganger per uke, og selv om jeg ikke er like akrobatisk som parkens «eksperter», så finner jeg motivasjon i å se de som virkelig kan mer avanserte øvelser.

Det er noe ganske så heftig med å kunne stoppe innom Tufteparken og gjøre noen øvelser som bare tar noen minutter uten å måtte bruke masse tid på å bevege seg inn eller ut av et senter.

Den samme tiden som brukes i parken kunne sikkert vært brukt på andre fysiske aktiviteter som ski vinterstid, eller turer i skog og mark men når det kommer til stykket så krever også slike øvelser en grunnleggende styrke og kroppsbeherskelse og denne får du i parken..

Personlig har jeg i en årrekke brukt tilsvarende treningsparker ved mitt hjem nummer to i Las Palmas, og en av de tingene jeg virkelig elsker med Gran Canaria er alle disse treningssakene som lokalbefolkningen har å boltre seg i. Der nede på sydenøya er nemlig klientellet i parkene like mye pensjonister, som studenter og treningsentusiaster.

Har du kanskje selv besøkt en Tuftepark, men føler at du mangler kunnskap om basisøvelsene for de ulike apparatene? Da kan jeg anbefale et google søk eller en tur innom Youtube. Selv plukker jeg ukentlig opp nye treningstriks og kunster på Youtube før hver treningsøkt.

Arenaen for å prøve de ut er parken i nabolaget mitt på hjørnet ved Fillipstadkaia.

Heia Tufte, og heia bedre folkehelse.

WWW.KJELLOLAKLEIVEN.NO

 

Følg meg gjerne på min offentlige profil på Facebook her; MIN FACEBOOK!

www.kjellolakleiven.no

TAKK FOR BESØKET!

Tips til bloggen kan sendes til Kjell-Ola.kleiven@rignorge.no

Alt godt herfra og stay safe!

0 comments on “Heia Tufte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: