Hacking Kriminalitet Uncategorized

Banditt for en dag

-Denne svindelformen hadde jeg valgt om jeg skulle vært banditt for en dag

Et av de vanligste spørsmålene jeg får fra lesere av bloggen er hva jeg ville gjort av kriminelle aktiviteter om jeg fikk være banditt for en dag, og svaret er såre enkelt. CEO-Svindel!

Det hele er så lett å gjennomføre at det nærmest gir meg tårer i øynene, og summene som du som kynisk bakmann kommer unna med er i de fleste tilfeller på et slikt nivå at du neppe trenger å ikle deg arbeidsbukser igjen. Som frynsegoder i CEO-svindelbransjen får du hjemmekontor, og visittkort med «fancy» tittel. I tillegg kan du tillate deg rollespill med alternative alter-egoer som Sigve Brekke, Gunn Wærsted eller Rund Bjerke.

La meg ta dere med til virkeligheten.

Denne uken fikk Jan M. Moberg en mystisk epost. Moberg er administrerende direktør og ansvarlig redaktør i mediehuset  Teknisk Ukeblad Media.

«Hei. Er du tilgjengelig? Jeg trenger deg til å foreta en betaling umiddelbart. Skriv meg så jeg kan videresende deg betalingsinformasjon».

Det ser ut som om meldingen kommer fra en nær og betrodd kollega, men den er falsk.

En CEO Svindel er med all sin frekkhet ganske så genialt og grunne får dere nå.

Bedriftene blir nøye kartlagt på forhånd for å avdekke hvem som har betalings fullmakter. Ofte går de på nyansatte i bedriften, og de finner ut når sjefen er på ferie eller kurs. Det er også eksempler på falsk mail utveksling med bedriften og deres bankforbindelser.

Hvordan kan dette lykkes da, tenker du kanskje? Vel, det lykkes så altfor ofte og den største kjente CEO svindelen så langt  her til lands traff så godt at hele 500 millioner kroner forsvant. Av disse 500 er fortsatt 100 på avveie.

Det kaller jeg god butikk. For bakmennene altså.

For oss andre er det bare enda et eksempel på galskapen jeg så ofte kaller «Naive Norge»

ererr

0 comments on “Banditt for en dag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: