Mediebildet Ny teknologi Uncategorized

Bør roboter skattlegges som vanlige mennesker?

«Bill Gates er i ferd med å komme science-fiction i forkjøpet – jeg mener at det hele er en virkelig genistrek»

«Det er lenge siden folk flest forsto at dagens ungdom må forberede seg på yrker som enda ikke er oppfunnet. Våre nåværende jobber er jo i stadig større grad i ferd med å bli erstattet av software og roboter, og teknologien er i så rask utvikling at den på et år kan forandre alt vi gjorde eller trodde på i går. Stadig nye endringer skaper utfordringer som verden aldri har måttet møte like raskt som nå, men fortvil ikke. Mr Microsoft har svaret.

Jeg er både fascinert og begeistret. La meg dele!»

I jungelen av et arbeidsmarked som nå forandrer seg så raskt at tretti-niåringer som meg snart er avlegges, så er det mange som lurer på hvem som skal skattlegges for å sikre skoler, eldrehjem med mer i fremtiden. Så langt har jo ikke roboter, og andre mekaniske ordninger som erstatter manuell arbeidskraft i kjøtt og blod måttet betale for seg i skattekroner, og tanken har vel heller aldri slått meg. Til det er den for radikal!

I et intervju som jeg så nylig på Quartz tar Bill Gates til orde for a at roboter skal, og bør kunne skattlegges for å bremse en utvikling der teknologien i et alt for stort tempo dreper tradisjonell arbeidskraft. Det at teknologi-guruen er den som tar til orde for at nettopp den roboten som tar jobben din skal betale skatt er en ganske så oppsiktsvekkende, men like fullt en så utrolig genial tanke. Mannen som har pushet innovasjonens grenser i flere tiår er inne på noe helt essensielt. Først ved skattlegging av roboter vil konkurransen mellom mennesker og billigere roboter bli mer

Først da vill nemlig roboten gi tilbake til samfunnet slik din og min innsats gjør.

Kjære robot, om du skal ta jobben min så bør du i alle fall betale skatt som meg!

I tillegg vil skattlegging av roboten bidra til å bremse deler av konkurransefortrinnet som roboten har, og den vil gjøre det i en tid da vi mennesker er ekstremt utsatt. Om vi legger til rette for en slik skatt nå kan utviklingen styres bedre mener Gates, og jeg er så utrolig enig med han.

Nei kjære leser, om du som meg har interesse for samfunn, teknologi og utvikling da skal du få med deg intervjuet med Gates hos Quartz. Du finner det her

0 comments on “Bør roboter skattlegges som vanlige mennesker?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: